VAKANTIE

door Evita

Die afdeling lingerie hier in Den Hoorn, het is een hele nieuwe wereld. Alle preutsheid wordt overboord gegooid als het gaat om de ‘te vervangen BH’. Ze is nog niet binnen of trekt haar blouse al open “KIJK DEZE! Deze zoek ik, precies deze, ja, ik heb ‘m al jaaaaaaren maar ik moet nu toch weleens een nieuwe. Nee hij was niet grijs, ja, helemaal verwassen inderdaad. Oh? is het stiek gesprongen? Ik vond ‘m ook al zo los zitten, ja maar ik wil wel dit model, nee geen idee, al van jaren terug, label heb ik eruit geknipt ja”. En dan ga ik dus op zoek naar iets wat er op lijkt (want gewenst model is SOWIESO uit de collectie)… Met tegenzin past ze het vernieuwde model (ik vond die andere echt VEEL leuker, met dat kantje in het midden…), inmiddels help ik een andere klant maar voor ik terug kon lopen naar de paskamer hoor ik al “Mevrouououw! Kunt u even komen!”. Ja ja, ben er al.. “En? Is dit naar uw zin? Alles zit er mooi in toch? En de bandjes kunnen nog wat strakker, zo ja. En deze kan ook eventueel in het zwart besteld worden. Nee, niet in huidskleur. Ja vast wel bij die ander mevrouw maar helaas nee, sorry dat was een jaar of 8 geleden, nee die hebben ze nu niet meer nee….”. Mijn vat geduld begon wel een beetje leeg te raken maar goed, uiteindelijk wil je toch een tevreden klant, het liefst 1 die ook met een BH de deur uit gaat. ….Ze denkt er even over en schuift (alsnog) het gordijn dicht.

Weken later komt ze weer binnenlopen. Helemaal blij. De BH (ze had hem uiteindelijk, met enig commentaar weliswaar, toch genomen) zat als gegoten! Complimenten van vriendinnen over de mooie vorm van haar borstpartij, na het wassen was ‘ie nog prima in model en zelfs haar man had er iets aardigs over gezegd. Ze wilde ‘m nu ook nog in het zwart bestellen!

Zo zie je maar. Het is niet altijd wat het lijkt. Het gebrom en gemorrel kwam voort uit, laten we zeggen, de angst voor het onbekende. De kunst is dan om het onbekende toch zo vriendelijk mogelijk te promoten zonder te veel te pushen en dat hele spel is een aaneenschakeling van woorden, blikken, houding, reactie, timing, het juiste zeggen, aanvoelen en keuzes maken. Best ingewikkeld eigenlijk. Maar ook zeker interessant. Zo zijn al vele situaties langs gekomen, ook Gels heeft hier al van alles meegemaakt.

Maar nu is het bijna vakantie. We gaan vanaf zaterdag (20 juli) twee weken dicht en zijn dan vanaf dinsdag 6 augustus weer open. Even geen vragen over de cup-maat, over een andere kleur een ander model of een zomerse korting. Even geen Hippe Engel-zaken op vakantie. Behalve dan dat leuke jurkje van Modstrom, die fijne korte broek van Armed Angels, dat goede shirt van Alchemist en die mooie top van Lanius die meegaan in mijn koffer richting Kroatie! En Gels is al onderweg met een tas vol Hippe spullen naar het zonovergoten Italie! Wij wensen jullie allemaal een hele fijne vakantie en zien jullie graag weer over twee weken, X!