super SOUL conversations

door Evita

It’s amazing!! Schalt er door mijn keuken. Mijn man komt binnen en rolt met zijn ogen, inmiddels is hij opgehouden met commentaar. Heeft toch geen zin. Want ik kan het toch niet laten. Luisteren naar de super SOUL conversations van Oprah Winfrey. Noem het een verslaving, een guilty pleasure, een vreemde gewoonte, een bevlieging, of een bijzondere interesse. Wat mij betreft kan het allemaal. Ik hoor namelijk verder NOOIT iemand over deze podcast van Oprah. Terwijl het toch mega-inspirerende verhalen zijn die zij laat horen. Interviews met Elizabeth Gilbert (van Eat, Love, Pray!), Melinda Gates (inderdaad, de vrouw van), Dr. Brene Brown (“You are imperfect, you are wired for struggle, but you are worthy of love and belonging.”), Deepak Chopra (The Power of NOW), Bradley Cooper (A soulful Star Is Born), Michelle Obama (Becoming) en nog veel meer inspirerende conversaties met bijzondere mensen.

Nou ja bijzonder, ja, ze hebben allemaal iets te vertellen. Iets meegemaakt, daar iets mee gedaan, daar iets mee bereikt, daar iets mee gevonden, daar iets door geworden, daar zo in geloven dat hun verhaal interessant genoeg is om naar te luisteren of over te lezen. En echt, het zijn uiteindelijk ook maar gewoon mensen. Geboren als onschuldige baby’s, nog blanco en klaar voor het leven. Gaandeweg gebeurt er van alles in dat leven, pieken en dalen, fijne momenten, nare momenten, verlies en gewin en alles daartussen in. Elk levenspad weer anders en soms onwerkelijk om te horen en te lezen hoe deze mensen gekomen zijn tot waar ze nu zijn. Waar ze nu zijn is bij al die sprekers zo dicht mogelijk bij zichzelf. Want dat is de kern van al die verhalen. Het maakt niet uit hoe je er komt, als het maar leidt naar jouw innerlijke zelf. Want kopieën van een ander, slappe aftreksels van ouders, ontkennende talenten, verschuilende zielen, of hoe je het ook noemen wilt, maar van zulke lopen er genoeg rond. Bewust of onbewust. En die conversaties gaan over het vinden van je ziel, van het luisteren naar je ziel om zo te komen tot wie je echt bent, waar je echt blij van wordt, wat je echt gelukkig maakt. Nu klinkt dat behoorlijk abstract, hoogdravend en voor wie de term graag bezigt, zweverig, maar dat is het juist helemaal niet.

De laatste super SOUL conversatie die ik luisterde (vanochtend, tijdens mijn hardlooprondje) ging juist over hoe simpel het is om je pad te vinden. Gewoon door nieuwsgierig te zijn! De dingen die je doet, die je je afvraagt, die je leest, ziet, hoort of meemaakt, die je ervaart uit nieuwsgierigheid, dat zijn de stapjes in de richting van het vinden van je PASSIE. Zo is althans de uitleg van Elizabeth Gilbert van de podcast van vanmorgen (https://podcasts.apple.com/us/podcast/elizabeth-gilbert-the-curiosity-driven-life/id1264843400?i=1000436236810).

Ik vind het een leuke manier om het leven aan te gaan. Uit nieuwsgierigheid gewoon dingen lezen, bestellen, bespreken en beleven. Goed motto ook om al je blunders, vreemde keuzes, onlogische aankopen, mislukte gerechten, genavigeerde dwalingen en misplaatste acties, in een nieuw daglicht te zetten: ALLEMAAL stappen in de goede richting!

Zo zette ik afgelopen zondag een nieuwsgierige stap in de richting van een yurt ergens achterin Delft, waar wij voor 5,- mee mochten doen met een uurtje meditatie. Of zoiets. Nou het bleek alles behalve meditatief. Als je daarmee bedoelt dat je een uurtje in jezelf gekeerd lekker zen gaat zitten zijn tenminste (een beetje mijn definitie namelijk). Nee in jezelf gekeerd was het alles behalve! Met een man of 10 stonden we klaar op ons matje toen onze leraar van die dag (ik noem hem voor het gemak even Max) ons vertelde dat sowieso ‘alles goed was’. Dat is altijd fijn om te weten. Maar we komen niet voor alles, we komen om van Max te horen wat we moeten doen dit uur op deze mat. Het begon met ‘jezelf kloppen’, met de losse pols en een losse vuist zo’n beetje over je lijf trommelen. Ik keek schuin opzij naar mijn man en we konden een grijns niet onderdrukken. Hoeft ook niet natuurlijk, want alles was goed, maar toch had ik het idee dat we dit even serieus moesten nemen, omwille van Max zijn lesprogramma. Nu we de voorbereiding hadden gehad (onszelf los getrommeld), zou de meditatie nu wel gaan beginnen dachten wij zo. Maar nee, onze ruggen waren namelijk nog niet los getrommeld. Of we tweetallen wilden vormen en dan gebukt elkaar los trommelen. Om deze oefening uit te leggen vroeg Max om een vrijwilliger, uiteraard was ‘Nancy’ daar als de kippen bij. Ik heb haar Nancy genoemd omdat ze me zo deed denken aan Nancy van de luizenmoeder (zelfde hysterische tuniek, old-school pony en licht verwilderde blik), altijd enthousiast om de meester (Anton) op zijn wenken te bedienen! Max begon haar lekker te betrommelen (op de billen kon het wat harder) en toen hij klaar was bedankt Nancy hem met een gelukzalige blik in haar ogen.

Toen Max daarna, bij wijze van strekoefening (na eerst al onze andere ledematen als wokkels te hebben moeten draaien, althans een poging daartoe), zijn spierwitte, lange tenen dubbelvouwde slaakte Nancy een kreet:  ‘Oh Max, ben je HYPERMOBIEL (alsof dit een of andere magische gave was)!!”. Waarop Max begon rond te springen en riep; Nee, dat niet, WEL hyperDEbiel! Op dat moment hield ik het niet meer, kreeg de slappe lach en was niet meer in staat ook maar 1 teen dubbel te vouwen. Mijn man zag er blijkbaar ook de humor van in en zo sloten wij deze zogenaamde meditatiesessie af met een onbedaarlijke slappe lach. Heerlijk. Met dank aan Max, die zichzelf gelukkig ook niet zo serieus neemt en ons een superleuke ochtend heeft bezorgd. En dat was dus maar mooi te danken aan die nieuwsgierigheid! Weer zo’n stapje in de juiste richting. Blijkbaar.

Dan ben ik al aardig op weg zou je zeggen. Maar jij vast ook wel. Het is dat ik erover schrijf en dat bovengenoemde sprekers erover vertellen, maar eigenlijk zit er in ons allemaal een super SOUL conversation. Wat is jouw verhaal? En bij welk hoofdstuk ben je dan nu? Bij De Hippe Engel zijn we altijd op zoek naar verhalen. Naar de verhalen achter onze merken, wie zijn de ontwerpers, wat is hun motivatie, waar komt de inspiratie vandaan, hoe ontstaat een merk en waarom zouden wij dat in onze winkel willen verkopen? Voortdurend zijn wij nieuwsgierig naar die achtergrond zodat wij zeker weten dat wij de mooiste merken voor jullie selecteren in onze winkel. Merken met een verhaal, merken door mensen waar je zomaar een super SOUL conversation mee kan hebben. Net als met jou. Dus wees welkom, om je te laten inspireren, te adviseren, te kijken, te passen, te shoppen maar zeker ook om verhalen te delen! X