fijne plek

door Evita

1 Van de vele voordelen van een winkel hebben in een dorp is het vervoer ernaartoe. Allereerst is er maar 1 route naar toe dus verkeerd rijden is er niet meer bij. Omdat we binnen de dorpskern wonen EN werken is er van file geen sprake, als ’s ochtends je auto het opeens niet meer doet kun je ook gewoon op de fiets, sowieso kun je je vervoersmiddel kiezen afhankelijk van het weer, je energiepeil en de hoeveelheid tijd die je nog hebt voordat de deur van de winkel open moet. Echt zo fijn! En daar komt dan ook nog bij (en dat is ook voor onze klanten/gasten/bezoekers heel fijn!) dat je overal rondom de winkel GRATIS kunt parkeren! Want dat is ook weleens anders namelijk. Wij dorpsgekken verlaten maar zelden ons nest maar af en toe is het eenmaal niet anders. Zoals laatst, toen we waren uitgenodigd op een duurzame-mode-evenement in Amsterdam-Zuid. Eigenlijk hadden we helemaal geen tijd (want overblijfmoeder/yogaopleiding/ouderraadvergadering/tennisles/boodschappen doen/huis opruimen/vissen verschonen/allemaal klussen die we normaal op die vrije maandag doen) maar we waren door de organisatie hoogstpersoonlijk uitgenodigd, hadden gratis toegang en konden dan ook meteen meegenieten van een heerlijke vegetarische lunch! Nou, oke dan, daar zijn wij wel voor te porren natuurlijk en sowieso is het goed om af en toe wat vakgenoten en duurzaamheids-strijders te ontmoeten. Nadat we uiteraard weer een afslag hadden gemist en een uur te laat arriveerden, waardoor we al de helft van de sprekers hadden gemist, konden we gelukkig nog WEL op tijd van de lunch meegenieten. Na de lunch zijn we nog even gebleven maar omdat we al onze maandagklussen al hadden uitgesteld/opgeschort/genegeerd/uitbesteed, vonden we wel dat we op zijn minst onze kinderen om 15:15 van school moesten halen. Dus zeggen en schrijven zijn we 3 uur op de plaats delict geweest, terwijl onze auto in een onbeduidende parkeergarage stond. Nietsvermoedend steken wij de parkeerkaart in het apparaat die vervolgens €34,50 aangaf!!!! WAT??? Van dat geld hadden we heerlijk kunnen lunchen bij ons in de buurt zonder die wereldreis naar Amsterdam te hoeven maken, zonder file, zonder verplichte workshops….. In shock zitten we later in de auto en prijzen ons gelukkig met onze winkel in het dorp. Waarheen zelden file staat (alleen als de ophaalbrug open staat omdat er een bootje door moet), er altijd ruimte is om te parkeren EN parkeren natuurlijk helemaal gratis en voor niets is! Ik zou zeggen een goede reden om in Schipluiden te komen shoppen. En als je nou zaterdag langs komt dan heb je kans dat je de modeshow nog even meepakt (tussen 14 en 15) onder het genot van een lekker koud drankje. Het wordt namelijk 32 graden…  We twijfelden nog even of we dit evenement wel door moesten laten gaan, maar volgens Gels hebben we nog NOOIT een evenement afgezegd, dus. Al zou ik liever op het strand liggen met 32 graden. Maar dat privilege hebben Gels en ik ons afgelopen maandag al gegund. Zoals boven gemeld zijn wij absoluut geen afhakers maar afgelopen maandag zouden wij een afspraak hebben, helemaal in Breda, voor slechts 1 merk, dus niet heel efficiënt, nou dat vonden we genoeg redenen om de inkoopafspraak  in te ruilen voor een hippe stranddag. Kon ik meteen dat nieuwe strandtentje aan Gels laten zien! Aangezien ik er al eens geweest was in mijn eentje, had ik de route zowaar opgeslagen in mijn hoofd, daarbij was ik ook nog te weten gekomen dat je achter de strandtent gratis kon parkeren dus alles bij elkaar een ideale locatie. Op de invasie van lieveheersbeestjes na, was het ook echt een heerlijk plekje, leuke gasten in de bediening, creatief interieur en een vegan-menukaart met verrassend lekkere hapjes! Al moet ik altijd nog wennen aan een haversmaak aan mijn cappuccino, roept een tosti kaas zonder kaas mij nog iets te veel vragen op en word ik niet heel blij van het idee dat door de vegan-rage met bijbehorende avocado-gerechten, er hele regenwouden gekapt worden om aan de productie te kunnen voldoen. Maar goed,  je kunt je ook niet overal maar druk om maken, sowieso veel te warm voor en dus vinden wij PELE surfshack (https://www.pelesurfshack.com/) zeker een aanrader! Mocht je nou niet naar het strand gaan zaterdag, kom dan gezellig langs bij ons in Schipluiden, voor een lekker luchtige modeshow onder het genot van een koude ZAMIBO!