dubbel gevoel

door Evita

Dat ik vandaag jarig ben voelt aan alle kanten een beetje dubbel. Gezien het weer ben ik blij en niet blij. Want ik ben heel blij dat het DIT jaar zulk butweer is en NIET VORIG jaar. Vorig jaar werd ik namelijk 40 en gaf ik een groot strandfeest bij Elements Beach, mede door het mooie weer is dat een fantastische verjaardag geworden. En dit jaar doen we gewoon een borreltje (of twee), lekker thuis. Natuurlijk ben ik helemaal niet blij met dit weer, ook dit jaar niet, want thuis in de tuin, met een zonnetje en een warm zomers briesje, smaken de droge witte’s natuurlijk veel lekkerder dan in een, met statafels en verjaardagsgasten volgepropte woonkamer. Dat over het weer.

Dubbele gevoelens zijn er ook wat de leeftijd betreft. Ben blij om weer in goede gezondheid een jaartje bij te mogen schrijven. Een jaartje wijzer en milder. Minder blij word ik van het cliché dat de veroudering toch begint toe te treden, rimpeltjes worden zichtbaarder en ook de wintervacht gaat er niet meer zo makkelijk van af. Een dubbel gevoel dus.

Zo ook als het gaat om carrière, het werk, de zaak. Enerzijds is het heerlijk om eigen baas te zijn, het gevoel dat je zelf bepaalt hoe je dag eruit ziet en dat je kan doen waar je goed in bent. Anderzijds is er toch altijd de onzekerheid of je het wel goed doet, of de rekeningen weer betaald kunnen worden en of, als het weer nog eens omslaat, we wel genoeg korte broeken hebben ingekocht….

Die dubbele gevoelens zijn op zich niet zo vreemd. Misschien komen ze na je 40ste wel meer bovendrijven of worden dingen met de leeftijd duidelijker. Uiteindelijk heeft alles natuurlijk twee kanten. Een positieve en een negatieve. Zoals wit en zwart of schaduw en licht. De kunst is om steeds de goede kant te kiezen. Te ondervinden hoe fijn het is om de zonnige kant van het leven te zien, te genieten van de kleine dingen, tevreden te zijn met wat je hebt, je zegeningen te tellen en vooral ook blij te zijn met wie je bent. Ook al word je morgen 41. Ooit zat ik bij een lezing van een heel inspirerende dame die tot haar 50ste jaar een turbulent leven had geleid. Met alle geneugten en narigheid die je je kunt bedenken; van geboren worden in rijkdom, naar trouwen en rouwen, huiselijk geweld, verkrachting, emigratie, euforie, nieuwe liefde, kinderen, sterfte, scheiding en verlies. Vele diepte- en hoogtepunten verder, toen ze de leeftijd van 50 jaar naderde heeft ze alles achter zich gelaten, verkocht wat ze nog had en is ze haar hart gevolgd. Vanaf haar 50ste heeft ze een prachtig project in het buitenland opgezet, na 10 jaar werken, ploeteren, leren, maar vooral ook intens genieten en voelen dat het goed was, na die 10 jaar, blikte zij tijdens deze lezing terug op haar leven. Haar wijze les voor mij was dat je zo’n beetje tot je 50ste bezig bent met het vinden van jezelf, van je diepste roep van binnenuit en met het afwerpen van opgelegde regels en dogma’s, van onzekerheden en aangeleerde onzinnigheden. Als dat allemaal zo’n beetje gelukt is, pas dan ga je doen wat je ECHT wilt/voelt/bent. En dan kan alle opgedane kennis en ervaring, al die ups en downs, die voor- en tegenspoed, al die bagage kun je dan uit gaan pakken en inzetten. Want voor jouw ultieme droom zal je die nodig hebben. Dus niets is voor niets. Dat vind ik nou een heerlijk idee. Geen dubbel gevoel meer, alleen maar dankbaarheid voor alles wat je meemaakt. Omdat je straks, als je de 50 bereiken mag, al die ervaring gaat gebruiken. Voor je volgende 50 jaar. Hopelijk. Maar goed, eerst maar eens de 41 vieren. En dan nog 9 jaar verzamelen, ik heb er zin in!

En of er niet genoeg te vieren valt is het zondag ook nog MOEDERDAG! Wat een feest, wat een verwennerij, ontbijt op bed, creatieve knutsels en lieve woorden. EN wellicht, ook nog een mooi cadeau! Want wij geven een prachtig collier weg twv 119,- aan degene die ons het beste (waargebeurde?!) moederdagverhaal kan sturen! Over jezelf, je moeder, je oma, je schoonmoeder, maakt niet uit, als het maar een goed verhaal is! Dus klim in je pen, duik op je toetsen en mail je verhaal naar info@hippe-engel.nl en maak kans op dit mooie collier van Jeh Jewels: