smeersels

door Evita

De 1 gebruikt het al jaren, de ander pas sinds de 40 jaar is bereikt, een volgende gebruikt altijd hetzelfde merk, een ander wisselt maandelijks, de 1 gaat voor alle nieuwe snufjes en beloftes en ingrediënten, de ander houdt het bij die ene goede eigenschap, de 1 gaat voor duur, de ander voor goedkoop, de 1 gaat voor geur en kleur, de ander juist voor puur natuur, de een zweert bij potjes, de ander gaat voor tubes, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Want jemig, wat een variatie in smeersels bestaat er toch!?

Smeersels voor op je gezicht bedoel ik dan. En net als je denkt; nu heb ik de ultieme crème voor precies mijn huid, dan wordt je OF een jaar ouder en dus meer rimpels en dus andere behoeftes, OF de reclame schrijft voor dat er een revolutionair ingrediënt aan je crème is toegevoegd, dus verbeterd, dus de oude kan weg? OF je leest in een artikel dat in jouw merk chemicaliën zijn verwerkt en dat de verpakking bijdraagt aan de plastic soep en dus aan het uitsterven van de potvis en dat wil je natuurlijk ABSOLUUT niet op je geweten hebben dus ook hup, in de prul ermee.

Maar wat mag je dan nog WEL op je droge/gerimpelde/vlekkerige/vette/pukkelige/beschadigde of misschien ook wel puntgave gezichtje smeren?? Nou mag, mag, alles mag natuurlijk. Maar als je het ons vraagt (wij zijn geen dermatologen, maar inmiddels wel ervaringsdeskundigen…. voordeel van ouder worden, die ervaring!), dan houden wij het op puur natuur! Zowel de inhoud, dus de crèmes, de lotions, de oliën en de scrubs, als de buitenkant, de verpakking dus.

 

En tuurlijk, preek ik voor eigen parochie, het is tenslotte onze eigen Hippe Engel Blog en daar promoten wij lekker op wat wij willen! En dat zijn dingen waar wij heel blij van worden en waarvan wij denken dat jullie daar ook heel blij van worden. Het is kortom aan alle kanten zeer goed bedoeld. Vandaag stellen wij aan jullie voor, het Belgische biologische cosmeticamerkje:

Want ook bij CIME bedoelen ze het supergoed. Voor jou, jouw tere huidje, maar ook voor de makers en voor moeder aarde… Het merk waar wij zo’n fan van zijn is namelijk helemaal puur natuur. De ingrediënten groeien (zonder bestrijdingsmiddelen uiteraard) in de vorm van kruiden, planten en bloemen in het Himalaya-gebergte in Nepal. De ingrediënten worden ook in een klein fabriekje (een familiebedrijf, waar het eerlijk aan toe gaat en waar hele gezinnen op een gezonde manier werken en zodoende aan een goed inkomen verdienen) in Nepal verwerkt tot fantastische producten die vervolgens worden verpakt in gerecyclede materialen. Omdat dit merk is opgericht door twee Belgische meiden en zij daar contacten hebben via 1 van hun vaders die al jaren werkt in Nepal, kunnen zij de distributie zo efficiënt mogelijk, volgens Europese normen (en waarden!) regelen.

En, alsof het verhaal al niet mooi genoeg is (lees meer op hun prachtige en overzichtelijke website https://www.cime-skincare.com/nl), steunen ze ook nog een goede doelen project in de vorm van scholen waarbij kinderen ‘little doctors’ kunnen worden en zo bewuster worden van hun gezondheid en hoe hygiëne en voeding daar invloed op hebben.

Het is zo’n mooi verhaal en de producten zijn ook echt superfijn, dus dat wilden we graag bij deze met jullie delen. In de winkel in Schipluiden hebben we de producten staan, ook in de vorm van testers dus kun je het zelf eens proberen. Bijvoorbeeld 1 van onze favorieten is de multifunctionele olie van CIME, voor lichaam EN haar! Je kunt de verzorgende olie ook in bad gebruiken, het houdt huid en haar het hele jaar superzacht…. 100 ML voor €24,95. Ook heel leuk om cadeau te doen, succes verzekerd!

Oh ja, jullie hebben ook vast het weerbericht gezien… De zon gaat weer schijnen (YES!) en je raadt het al, die heerlijke olie van CIME, daar wordt je ook supermooi bronzig bruin van! X