vallen & opstaan

door Evita

Hoe gaat het in Den Hoorn? Deze vraag wordt ons dagelijks gesteld. Heel attent hoor, sowieso. Maar hoe gaat het dan in Den Hoorn? Nou, het is echt wel even wennen met twee winkels. Met de tweede winkel en het zelfde concept ga je eigenlijk door met waar je al mee bezig was dus aanvankelijk lijkt dat niet zo ingewikkeld. Maar in een ander gebouw, een ander dorp en met ander publiek komt je concept toch weer heel anders over! Dus het was echt wel even zoeken de afgelopen maanden. We hebben hard en veel gewerkt en zijn ook onze ‘hippe hulpen’ heel dankbaar voor de vele uurtjes die ze al voor ons in de winkels hebben gestaan. Want twee winkels betekent ook twee keer zoveel uren die gewerkt moeten worden. Naast de uren die je ook nog besteedt aan inkoop, administratie, evenementen, koopavonden, etcetera. Al met al een groot avontuur waar we aan begonnen zijn. De laatste maanden voelden een beetje als berg beklimmen, af en toe struikelen en weer opkrabbelen, elkaar moed inspreken en weer doorgaan. Zeker in de donkere maanden van het jaar is daar best wat wilskracht en doorzettingsvermogen voor nodig. En geloof. Geloof in de goede afloop van dit avontuur, geloof in het concept van De Hippe Engel, geloof in de lieve mensen die in de winkel komen en gaan komen, geloof in de werking van eerlijke mode, geloof in je hart volgen, geloof in hard werken, geloof in elkaar en natuurlijk vooral ook geloof in jezelf. Niet altijd even eenvoudig. Als de moed je in de schoenen zakt omdat de winter zo warm is dat de winterjassen blijven hangen, dat er toch niet zoveel mensen binnenlopen als verwacht, dat je qua naamsbekendheid toch weer opnieuw moet beginnen, dat de afdeling lingerie toch best ingewikkeld is en dat je niet iedereen blij kunt maken met sustainable fashion….

Maar deze figuurlijke klim hebben we inmiddels achter de rug! Als je dan die ‘bergtop’ nadert en als dan de zon weer gaat schijnen (zoals vorige week!), dan lijken zoveel dingen weer makkelijker te gaan. Natuurlijk hebben mensen dan weer zin in iets nieuws, in kleur, in luchtige stoffen, in jurkjes, mensen zijn weer positiever en hebben er zin in. Tenminste, wij wel! En uiteindelijk is je eigen stemming allesbepalend. Zit je niet lekker in je vel? Dan loopt het om je heen ook niet naar je zin. Zit je daarentegen heerlijk in je velletje, dan kun je heel de wereld aan en zijn problemen geen problemen, maar uitdagingen, het is net hoe je ermee omgaat! En wij worden dus heel blij van de zon. En van de nieuwe collectie. En van de lessen die we afgelopen maanden hebben geleerd (toch wel). En van de support die we krijgen van mensen om ons heen. En van het feit dat we dit avontuur zijn aangegaan. Dus, om maar even terug te komen op de vraag: Hoe gaat het in Den Hoorn? Het gaat steeds beter in Den Hoorn, met vallen en opstaan en met een lach en soms een traan. Maar met elkaar geloven we erin, we hebben een superleuke collectie en de zon gaat steeds vaker schijnen dus kortom, we hebben deze ‘berg’ alvast maar mooi samen beklommen en het uitzicht is fantastisch!

Zin om de nieuwe collectie te bewonderen en inspiratie op te doen? Kom dan 16 maart naar de modeshow in Schipluiden, voor meer info: Modeshow 16 maart!