goed gezelschap graag

door Evita

Het is wel ff bikkelen hoor, die maand februari. Want terwijl je nog aan het bijkomen bent van de dry januari (vooral na het eerste weekend in februari waarin natuurlijk meteen drie feestjes vielen die gepaard gingen met de o zo gemiste drankjes…) en je je realiseert dat je die goede voornemens wel het hele jaar door wilt trekken, zit je wel mooi met de harde werkelijkheid opgescheept. Het liefst trek je je lekker terug in een knusse warme kamer, waar alleen maar mensen en dingen aanwezig zijn waar je blij van wordt, waar je niet wordt herinnerd aan dingen die je nog moest doen of, erger nog, die je vooral moest LATEN! Dus er is daar een overvloed aan romige cappuccino’s met ongezonde zoetigheden, er is een keur aan soorten chocola met noten of rozijnen of karamel of voor mijn part met rode pepers en kokos, whatever, als het maar lekker is, verder staat natuurlijk je favoriete serie aan en/of je lievelingsmuziek galmt door de kamer, naast je ligt een pak hagelnieuwe tijdschriften en een stapel van je altijd-al-van-plan-te-lezen-boeken, je nestelt je onder een superzacht biologisch wollen dekentje in een hoekje van de bank en als straks de lente begint, de vogels gaan fluiten, de narcissen weer bloeien en de zon volop gaat schijnen, dan klopt iemand zachtjes op de deur van jouw holletje om te zeggen dat februari voorbij is.

Maar helaas. Zo werkt het dus niet. Want van cappucino (met volle melk) krijg je onrustige darmen, van zoetigheden word je dik en van chocola krijg je pukkels, aan series raak je verslaafd en voor lezen heb je helemaal geen tijd, als je al even in een hoekje op de bank zat is er altijd wel iemand die wat van je wil, als dat alleen die lieve fijne mensen zijn waar je blij van wordt, dan is dat tot daar aan toe, maar helaas zijn er ook mensen die dingen van je vragen die gewoon moeten, zoals je energie-leverancier die wil weten waarom je gasverbruik zo is gestegen in januari, zoals je tandarts die belt omdat je al 3 jaar geen afspraak (voor jou en je kinderen!) hebt gemaakt, je accountant omdat je nog allerlei bonnen moet inleveren, de voetbalvereniging omdat je nog twee keer contributie moet betalen, de ikpas-politie om te checken of je alweer in je oude gewoonte bent vervallen, of de vakantie-discounters die je op een wintersportvakantie willen sturen waar je helemaal niet heen kan. Daar heb je dus allemaal mee te dealen. En vooral in februari valt dit niet mee, vind ik.

Gelukkig zijn er ook genoeg dingen waar je WEL blij van wordt, al zijn die uitgerekend in februari wel wat schaars als je het mij vraagt. Je moet toch van goede huize komen wil je deze maand juichend doorkomen. Kijk maar eens om je heen, zie je veel lachende gezichten, uitgelaten gelukkige vrolijke, zingende mensen op straat? Nee toch? Nee, het wachten is op het voorjaar! Als de zon weer schijnt, we uit onze holletjes komen, we weer op de fiets stappen, we weer zin hebben in gezonde salades en vegetarische burgers op de bbq. Wanneer onze gezichten weer kleur krijgen en je weer zin krijgt om je garderobe op te frissen en kleur te geven! Bijvoorbeeld met het fel oranje in de voorjaarscollectie van Alchemist, of de koraalrode en fris groene items waar  de collectie van Armed Angels vol mee zit dit seizoen en anders wel het fuchsia roze en citroengeel waar de collectie van Modstrom mee opvalt! Diverse van deze items kun je al vinden in onze facebook-shop https://www.facebook.com/pg/dehippeengel/shop/?ref=page_internal

Zaterdag 16 maart gaan we het allemaal laten zien tijdens de voorjaarsmodeshow bij De Hippe Engel in Schipluiden. De modellen zijn al geregeld, de locatie is bekend, over de setjes wordt gebrainstormd en voor de visagie wordt gezorgd, nu nog de rode loper lenen en de wijn koud zetten en dan zijn we al bijna klaar voor die heerlijke voorjaarsmodeshow. Hopelijk al met een geZONde kleur op de modellenwangen! UITERAARD, ben je eerder al meer dan welkom in 1 van onze winkels, om alvast inspiratie op te doen, om je alvast te hullen in die vrolijke voorjaarskleuren, of om gewoon een bakkie te komen doen (MET iets lekkers ;-)), want juist in februari kunnen we ook bij De Hippe Engel wel wat goed gezelschap gebruiken! X