een blog

door Evita

Zo, hoe moet dat ook alweer? Een blog schrijven? Het is echt al heel lang geleden. Excuses. Een aantal donderdagen (mijn blog-dag) is De Hippe Engel gesloten geweest. Best fijn om eens wat langer achter elkaar vrij te zijn. Na de feestdagen nog even de tijd om bij te komen. En nog even nergens aan te hoeven denken. Althans, niet perse aan werk-achtige zaken.

Er valt natuurlijk genoeg te denken tijdens die dagen. Over de inrichting van je huis (omdat je al drie dagen bank-hangend tegen dat lelijke behang aan ligt te kijken), over je Nieuwjaars outfit (hakken of toch maar gympen? Of allebei?), over het vermaken van je kinderen (theater of bioscoop? Of dan toch een keer die binnenspeeltuin!), over het nachtje-weg met je partner (stedentrip Praag? of toch maar een nachtje Amsterdam? Of thermen Bussloo!). Over het laatste hersenspinsel (nachtje weg met partner) kan ik het volgende melden; we zijn wederom gezwicht voor een arrangementje bij Wellness & Hotel Thermen Bussloo. Na een eerder bezoek vorig jaar, kwam dit uitje al iets meer in de buurt van mijn comfortzone dan voorheen. Alsnog, de sauna, best een dingetje.

Maar goed, het sauneren was dus vorig jaar best heel goed bevallen (dat moet ik dan ook wel weer toegeven) en mijn sauna-complex: WAT, ‘na een tijdje zie je die naaktheid opeens niet meer’?? Ik zie ze in vol ornaat! Luid en duidelijk! Zwieberend en schommelend! Al die blote lijven, al die verschillende mensen, al die vormen en maten en rondingen en uitstulpingen, de verschillende tinten en mate van beharing, de kromming, de houding, de badjassen van fleece, katoen, in felle kleuren of juist gedempt, met en zonder logo van het hotel, de slippers, de sandalen, de blote tenen, de nagels, de rimpels, de kreukels, ALLES! En ik vind het fantastisch! Niets zo heerlijk confronterend als een druk bezocht sauna-terrein. Jezelf blootgeven ja. Letterlijk. Fascinerend vind ik het. We hebben genoten van de diverse thema-sauna’s, van Noorse, tot Russische, van HELE hete met echte haard, tot infrarood met uitzicht op het meer, van opgietingen en rituelen tot aan klankmeditaties in de yurt. Ik kan niet anders zeggen, het was weer een ware belevenis.

Het lijkt onderhand wel een reclame-tekst voor Bussloo. Maar zo is het niet bedoeld hoor. Misschien hou je helemaal niet van zulke uitstapjes. Ga je liever naar een gezellige stad. Beetje struinen, beetje borrelen, beetje mensen (weliswaar met kleren AAN) kijken. Kan ook heel ontspannen zijn. Echter, de afleiding ligt natuurlijk enorm op de loer. Probeer maar eens een intens gesprek over je ingedutte seksleven te voeren terwijl je de Sissy-Boy binnenloopt. Of probeer elkaar maar eens indringend aan te kijken tijdens een romantisch diner in een heel rumoerig container-achtig restaurant op een braakliggend industrieterrein waar de uber-hippe bediening (met baard en heuptas) je om de haverklap komt vragen of je nog een gin-tonic met pepertjes/kruidnagel/sinaasappelschil wil. Hoewel ik gek ben op gin-tonics, begrijp ik inmiddels dat een weekend weg met je partner er niet constructiever op wordt als je ’s nachts lallend probeert je hotelkamer te vinden en ’s ochtends met je kleren nog aan, wakker wordt op de fauteuil in de o zo stylish ingerichte hotelkamer. Wat niet wil zeggen dat dat ooit in die mate is voorgekomen. Maar goed, ik overdrijf graag een beetje. Leuk voor het verhaal. Want ja, zo schrijf je dus ongeveer een blog. Gelukkig, ik kan het nog. Denk ik. Volgende week weer meer Hippe Engel nieuws! Want ook in onze TWEE vestigingen gebeurt weer genoeg. En dat is echt niet overdreven. X