WINTERVACHT

door Evita

Omdat ik mij tijdens de herfstvakantie een wintervachtje had aangemeten. Namelijk; omdat ik op een of andere manier compleet in de winterslaap-modus was  beland, terwijl ik gewoon moest werken trouwens, maar toch. En ik in een dermate vakantie-stemming verkeerde dat ipv de maandagavond-hardloopavond, de maandagavond al een  rode-wijn-met-toastje-camambert-avond werd, de dinsdagOCHTEND daardoor het lichaam zich geen lotus-houding kon veroorloven, dus dinsdagmiddag de winterthee met Holtkamp-KRUIDNOTEN (zijn eigenlijk gewoon KOEKJES maar goed, een zak koek leeg eten klinkt toch zondiger dan een schaal kruidnootjes oppeuzelen….) al op tafel kwamen waarna de dinsdagavond werd gebruikt om dat restje wijn maar op te drinken, vooruit, met wat pistachenootjes erbij….

EN omdat ik dan die woensdag aan het werk was en voor mijn gevoel de rest van Nederland OF lekker onder een dekentje zat te Netflixen, OF met een cocktail in de hand de buitenlandse zon had opgezocht, vond ik het dan ook niet meer dan logisch om mezelf te trakteren op een uitgebreide lunch bij INDIGO (het restaurant naast De Hippe Engel in Schipluiden).

Vanwege het winterslaap-gevoel had ik woensdagavond ECHT GEEN ZIN om me in het zweet te werken met de hardloopclub en door dat zelfde winterslaap-virus werd ik donderdagochtend TE LAAT wakker voor mijn 7 o’clock-ashtanga-yoga-les. Uit puur schuldgevoel die middag een pak rijstwafels (biologisch! dat wel) verorberd waardoor ik ’s avonds zo’n zin had in de heerlijke nasi van mijn man dat ik daarna te verzadigd was om die bewuste yoga-les in de avonduren nog in te halen.

Ach, het was nu toch al bijna weekend! Vrijdag een heerlijke vrije dag, eerst maar eens boodschappen doen, nu we toch een wintervachtje aan het kweken zijn, lekker wat smaken tony chocolony in de boodschappenkar geworpen. En een kaasje voor bij de wijn en een chipje voor de jongens en een croissantje voor het ontbijt, daar moet natuurlijk roomboter bij EN verse Jus. Eitjes hebben we van onze eigen kippen. De dag moest nog beginnen en ik had NU al trek in het weekend-ontbijt…

En zo gaat dat dan. Een heerlijke verwen-week hoor, dat wel. Heel gezellig en ook ontspannen. Even lekker binnen blijven. Hapje, drankje, filmpje… Maar eerlijk gezegd, ben ik ook weer blij als dan weer het ‘gewone’ leven begint. Juist die afwisseling maakt het fijn. Vind ik. Gevolg van zo’n week is dus wel, zoals jullie begrijpen, het wintervachtje. Dus de maandagavond na de vakantie HUP HUP, geen excuus, weer in galop met de hardloopclub mee! En de volgende dag om 7 uur op de yoga-mat. En die week even op ‘water en brood’. Niet helemaal zo karig hoor, maar zo’n week vermijd ik dan sowieso de suikers, de kazen, de alcohol, de chocola en de chips! En ook dat geeft een goed gevoel. Gek genoeg, wanneer je MINDER eet (maar dan wel gezond en voedzaam), heb je MEER energie! Zo had ik tijdens de herfstvakantie totaal geen zin om op te ruimen (wat ik wel van plan was, je weet wel, kledingkasten uitmesten, speelgoedkasten opschonen, keukenlades herinrichten…) terwijl ik toen best wat tijd over had. Terwijl in die week erna, na het werken, het sporten, het huishouden en het socializen, ik eigenlijk nog best zin had om die kasten en laden eens beet te pakken! Ideaal. Ik vind ook, die lust om op te ruimen, daar moet je gewoon rustig op wachten. Niet geforceerd of tegen je zin in, dan duurt het opruimen alleen maar langer.

Boven De Hippe Engel hebben wij nog een vrij grote ruimte waar wij onze OUTLET – items bewaren. En onze oude paspoppen en onze oude banners en ons overschot aan witte stoelen en de Sint/Sale/Pasen/Lente en Kerstspullen op hebben geslagen en waar we nog een half-bakken foto-studio hebben ingericht en waar nog stokoud kantoormeubilair van de Rabobank staat en waar nog een paar honderd kinder-kleding-hangers in dozen liggen…. Je begrijpt, ook DAAR moet nodig eens opgeruimd worden. Een paar weken geleden begon Gels erover. Deed net of ik het niet hoorde. Een paar dagen later stond het opeens ergens in ons bestel-boekje genoteerd. Daarna begon moeder Maartje erover (“Meiden, het is daar wel een zooitje zeg!”). Toen gingen we in onze evenementen-agenda kijken en besloten we de 23ste november de OUTLET weer eens te openen. Tja en TOEN hebben we toch maar een opruim-datum geprikt. Dus maandag 19/11 moeten we er aan geloven. De bezem erdoor!! #indekerstvakantiehoudenwewelweereenseenwinterslaap