KLASSIEKER

door Evita

Vorige week omschreef ik ruwweg de filmkeuze van mijn man (waarbij hij opmerkte dat dat toch niet echt een volledig beeld schetste van zijn interesses in film-thema’s) en omdat hij deze onvolledig vond zal ik er bij deze bij zeggen dat hij graag mee wilde naar een film naar (aanvankelijk) MIJN keuze. Romantisch dus, met veel liefde en passie die van het doek afspat en vooral ook met de prachtigste MUZIEK. Voor diegenen die ‘m al gezien hebben, je weet waar ik het over heb toch? Juist

A STAR IS BORN

Ik kwam zo laaiend enthousiast, lyrisch, bijna hysterisch terug van deze film dat Gels ook haar man er toe kon aanzetten om mee te gaan. Want, zei ze; “Eef is sinds Dirty Dancing niet meer zo vol geweest van een film!”. Klopt. Echt waar, na Grease II, The Breakfast Club en Dirty Dancing (en ja, guilty pleasure, wat mij betreft ook Titanic) dacht ik dat het wel gedaan was met de klassiekers. Op een gegeven moment ben je denk ik ook te oud om nog klassiekers te ontwikkelen. Een nieuwe film kan tenslotte niet in enkele jaren opeens een klassieker zijn. Toch hoopten Gels en ik daar wel een beetje op. Zeker ook omdat de generatie van onze kinderen werkelijk niets hebben met onze favorieten. Dat ze je heel vreemd aan zitten te kijken als je zo blij als een kind thuis komt met een t-shirt aan, waarop Baby is afgebeeld in lift-pose (ja die met dat natte witte hemdje en die heerlijke JOHNNY met ontbloot bovenlijf). Dat je nog probeert wat liedjes te neurien, zo van, die KEN je toch wel?!

Dus niet alleen omdat het een fantastische mooie film is, waarin briljant wordt geacteerd en gezongen, waar de cast echt fenomenaal is gekozen, waarbij je de personages werkelijk wilt omhelzen, een film die je aangrijpt en die je niet kunt verlaten zonder zeiknatte wangen van de tranen, maar waar je toch, in the end, een gevoel van liefdevolle blijdschap aan overhoudt, niet alleen om deze redenen zijn wij helemaal weg van A star is born. Nee we zijn ook blij dat die nieuwe klassieker er op de valreep TOCH is gekomen. Nu kunnen we de nieuwe generatie misschien ook nog opvoeden met een favoriete film, met lievelingsacteurs en actrices, met muziek die je raakt en met hele dialogen die je foutloos op kunt dreunen waar je ook bent.

De Dirty Dancing-lijn van het merk Dedicated doet het natuurlijk superleuk hier in De Hippe Engel. Het is misschien niet aan IEDEREEN besteed maar de liefhebber wordt er instant blij van. Er zijn nog steeds wat truien, T-shirts en sokken, dus als je die nog wilt, wees er snel bij!

En stiekem hopen wij natuurlijk op een A star is born-lijn bij onze vrienden van Dedicated. En daar hoeven ze wat ons betreft geen 20 jaar mee te wachten. Geef mij morgen maar alvast een toffe sweater met Bradley Cooper en Lady GaGa! Klassiek wordt ‘ie toch wel ;-).