de basis

door Evita

Er gaat natuurlijk niets boven een goede basis. Als in, een stevige voet aan de grond. Dat je, zogezegd, niet in het luchtledige hangt. En dit bedoel ik uiteraard figuurlijk maar sinds maandag kan ik mij het gevoel van ‘geen houvast’ hebben, letterlijk voorstellen. Jawel, ik had weer eens zo’n avond. Al de hele dag aan het twijfelen om wel/niet te gaan hardlopen. Toch maar wel. En mijn man blij want die was supermoe en had enorm veel zin in een avondje bankhangen en film kijken zonder steeds vragen en opmerkingen (wat staat ‘ie hard! waarom schieten ze zoveel in deze film? dat kan toch helemaal niet, met die aliens! komt er nog wel een vrouw voor in deze film? hoe lang duurt ‘ie nog?!) mijnerzijds te moeten aanhoren…

Dus ik in mijn hardlooptenue vol goede moed de auto ingestapt, ik reed (iets te hard, want haast = zelden goed, weet ik nu…) van de laan af, wilde de weg op draaien (deed dat ook, iets te vluchtig dus) toen ik in twee koplampen staarde en nog net op tijd in z’n achteruit terug de laan op kon rijden. Althans, dat DACHT ik.

In z’n vooruit ging mijn auto niet meer vooruit! Huh, wat was er aan de hand? Ik zag geen alarmerende lampjes in het dashboard? Totdat ik uit mijn raampje keek…

 

Daar kun je wel spreken van het zogeheten LUCHTLEDIGE. Oke, het zal niet zoals zo’n ongeloofwaardige scene uit de films van mijn man zijn, maar toch, de angst greep mij uiteraard onmiddellijk naar de keel. Heel voorzichtig bewoog ik (HELP) om te constateren dat de auto eigenlijk behoorlijk stabiel gewoon nog met 3 wielen op de weg stond… Edoch, ik moest dus WEL via de bijrijdersstoel de auto uitklimmen (filmisch kan ik je zeggen) om vervolgens met een zo goed mogelijk verhaal mijn man van de bank te sleuren om mijn auto uit de greppel te trekken.

Je kunt je voorstellen; dat ging niet helemaal vanzelf en van harte. In het kort, mijn auto is dus wel voorzien van een TREKOOG (nieuw woord geleerd!) en na vele zoekopdrachten in google weten we nu waar die ligt, onze sjofel is sterk genoeg om een auto uit een geul te sleuren, de brandweermannen van Schipluiden zijn helden (WANT, en toeval bestaat niet zou ik maar weer eens ontdekken, net toen ik mijn gevarendriehoek op de weg had uitgevouwen, kwamen de brandweer-boys langsgereden, die keerden linea recta om, zodat hun wagen even de weg versperde en mijn Nissannetje Leaf en ik, veilig uit de greppel getrokken konden worden, poehhhh!!).

Dus ja, die basis, die voet aan de grond, dat wiel weer op de weg, dat voelde natuurlijk als een opluchting. Nu ben ik sowieso een behoorlijk down-to-earth type dus niet voor niets trekken aardse zaken en basisdingen mij altijd erg aan. Dat kan zijn in eten (ik vergeleek mij laatst nog tijdens een heel bijzonder en gezellig etentje van een dierbare vriendin, met een aardpeer), in huisvesting, in vrije tijdsbesteding en uiteraard, hoe kan het ook anders, dat kan ook in kleding.

Als we het dan hebben over de basis dan mag je toch ook wel zeggen dat familie daar een belangrijk onderdeel van is. Dat hoop ik tenminste voor een ieder van jullie. Zonder in detail te treden (dat komt vast nog weleens aan bod in een blogje 😉 ) kunnen we vast allemaal wel beamen dat het met familie op en neer gaat en dat je hele mooie, maar ook hele trieste momenten hebt maar ‘in the end’ vormen ze toch je basis.

En daar speelt onze nieuwe favoriet op het gebied van lingerie, Ten Cate dus, fantastisch op in! Zoals ik al zei, ik ben best wel een basis-type (misschien JUIST vanwege al die gekke uitschieters, blunders, chaotische momenten, warrige verhalen, vele gedachtes, onverwachte acties en ongestructureerde uitstapjes) dus ik ben verkocht. Daarbij ben ik ook nog een enorm familie-mens dus als dit (foto hierboven) dan je promotiefoto is dan roept alles in mij: “Dat wil ik ook!! En mijn kinderen ook! En mijn man (denk ik) ook! En misschien mijn moeder ook wel! En mijn lievelingstante? Mijn zus, mijn broer, mijn nichtjes en, waarom ook niet, mijn schoonmoeder ook!”.

Ik zal wel weer doorslaan. Hoe dan ook, WIJ (want ook Gels is gek op basis en familie!) zijn fan! In onze vestiging in Den Hoorn hebben wij een keur aan mooie items van Ten Cate, dus wij zeggen, kom eens langs en ervaar het gevoel. Het basisgevoel, het familiegevoel, misschien wel het hippe-engel-gevoel? Wij hebben je er graag bij. Liefs!

PS: misschien zien we je zaterdag bij de modeshow in onze vestiging in Schipluiden? Deuren open om 19:30/modeshow start om 20:30/daarna tijd voor passen en shoppen/dit alles onder het genot van een hapje en een drankje!