heb vertrouwen

door Evita

Het is niet origineel maar jemig wat is het nog KOUD. Is het nou altijd nog zo koud in maart? Misschien wel. Ben zo slecht in die dingen. Als ik dan weer eens klaag over het weer, de wintervacht, de handel, het tekort aan vitamine D, die Poolwind, de grijze lucht en het gebrek aan kleur in het straatbeeld dan hoor ik al mijn naasten alweer roepen: “Dat zei je vorig jaar (en het jaar daarvoor en daarvoor en…) OOK AL!” en daarop volgend, dan altijd de geruststellende woorden: “En het komt ELK jaar weer goed met jou en met het weer en met de handel en met het straatbeeld… (zucht)”.

Oké dus ik moet vertrouwen hebben. En me niet te druk maken. Maar ook niet zitten niksen. Alvast voorbereiden op wat komen gaat (drukte in de winkel, weer fanatiek hardlopen, benen scheren, kasten uitmesten). De boel een beetje zomer klaar maken zeg maar. Vind ik nog best lastig. Ben meer het ad-hoc type. En daarom is dit niet mijn moment van het jaar. Gewoon een beetje onrustig. Plannen en ideeën zijn er te over! Maar tussen plan en uitvoering zit vaak zo’n ondefinieerbare periode. Ooit vatten we in augustus het plan op om een strandtent te kopen en was het een maand later allemaal beklonken, dat was lekker rap. Maar bijvoorbeeld tot het plan een tatoeage te nemen tot aan de uitvoering daarvan… dat heeft dus zo’n 25 jaar geduurd. Maar eerlijk is eerlijk, hij is er wel gekomen (en ik ben er super blij mee!). De artiest Niels stuurde me twee dagen van te voren een tekening van wat het moest worden. Het was een compilatie van symbolen, stijl en tekst zoals ik met hem had overlegd en dan gevat in een prachtig plaatje. Heel knap. Dus de bewuste dinsdag ging ik naar Niels. Toen hij halverwege was (viel trouwens reuze mee met de pijn!) zei hij dat hij toch een ander plan had met de vleugels… Dan zit je daar en moet je je overgeven aan de artiest en het vertrouwen hebben dat het goed komt. Vond het best een ding! Ik bedoel, je haalt het er ook niet zomaar meer af… Maar mijn vertrouwen is dubbel en dwars beloond, Niels heeft zichzelf overtroffen en precies begrepen wat er moest gebeuren met de vleugels. Dus dat plan is mooi tot uitvoer gebracht, toch nog even voor m’n 40ste :-).

En nu hebben we weer een plan met de bovenverdieping van het Hippe Engel pand. Iets heel leuks! Waar we helaas nog niet zoveel over kunnen zeggen… Ook hier zal het nog wel even duren voor we tot uitvoering over kunnen gaan (bestemming, vergunning, financiën), maar gelukkig hebben we ook andere activiteiten in het verschiet. Zoals het food&fashion event bij ’t Postkantoor! Een heerlijk vooruitzicht, lekker eten, wijntje erbij, goed gezelschap en een mooie modeshow. Van te voren wel een hoop geregel en je zou denken dat we na AL die keren de taken wel duidelijk hebben maar toch kan er nog van alles misgaan… zo probeer ik altijd de modeshow-muziek te verzorgen maar keer op keer is het een gehaper, gekraak, totaal geen overgang, de verkeerde remix, de stand op herhaling van 1 nummer, het verkeerde kabeltje, een onvindbare playlist, volume te hard of te zacht, verkeerd tempo in de beat, het is altijd wat. Misschien moet ik die taak eens uit handen geven. Maar ja, wat krijg je ervoor terug? De modellen in hun kleding helpen achter de coulissen (Gels haar taak) lijkt me ook niet handig, dan komen ze ongetwijfeld met twee linkerschoenen, met de verkeerde combi en op het verkeerde moment de catwalk op… Nou we kijken wel even, het komt altijd weer goed dus heb vertrouwen!

We zien je graag op zaterdag 24 maart bij ’t Postkantoor in Delft!

HE_FLYER_DIGITAAL-01HE_FLYER_DIGITAAL-02