Opgelicht in Kopenhagen

door Evita

Vorige week waren wij dus in Kopenhagen. Naar DE beurs op het gebied van Fashion: de CIF. Eens even kijken of we daar nog meer inspiratie op kunnen doen. We zijn twee weken geleden al naar de Soul Salon en de Modefabriek in Amsterdam geweest en dat was ook al een vruchtbare dag als het gaat om inspiratie. De Soul Salon bevestigde voor ons weer eens dat de duurzame mode in de lift zit. Het is nog bikkelen om een plekje te veroveren in de fashion-industrie waar het er nog niet altijd even vriendelijk aan toe gaat op gebied van mens en milieu, maar het lijkt wel of de groep van bewuste klanten gestaag aan het groeien is.  Leuk! Dat geeft de burger moed.

soul

 

In een Tesla (allemaal geregeld door het duurzame agentschap Goodbrandz!) werden wij van de Soul Salon in Amsterdam Noord, terug gebracht naar de Modefabriek in de Rai.

7dcb992c-3e24-4f30-a7b7-8ff49d298ee7

Onze chauffeur was een jongeman die aan professioneel kitesurfen deed en ‘en passant’ ook nog bitcoins had ge- en verkocht waarmee hij duizenden euro’s had verdiend. Heerlijk, de jeugd… Voor onze handel schijnt de ‘next generation’ ook hoop te geven want deze jongelui zijn alweer een stuk bewuster van het wel en wee van planeet aarde en zullen in de toekomst dus ook eerder geneigd zijn om duurzame aankopen te doen. Wederom een opsteker voor de hippe engelen!

Op de modefabriek komen we geregeld bekenden tegen, tenslotte zitten we inmiddels ook alweer bijna 7 jaar in het ‘vak’. We eindigen bij de stand van Moscow, waar het een gezellige boel is. Voor we er erg in hebben, staat er een glas bubbels voor onze neus! In Kopenhagen zal dat vast anders gaan, daar kost een glaasje bubbels algauw zo’n 20 euries, zeggen ze.

Nou vorige week hebben wij dat dus zelf mogen ondervinden! Niet alleen de prijs van de bubbels natuurlijk, nee, wij hebben onze ogen en oren eens even goed open gehouden daar in het hippe Kopenhagen. De CIF (die modebeurs dus) was mega-groot en je raadt het al, wij waren al meteen het spoor bijster.

cif

Volgens de plattegrond moesten we voor damesmode op de tweede etage zijn, dus op zoek naar een lift (want nog de HELE dag lopen), niet te vinden dus toch terug naar de trap, eerst even koffie maar dat bleek alleen voor showroom-eigenaren… Showroom?? We waren toch op een beurs? Nou kom, even goed kijken, dit kunnen wij, niet meteen naar de security om de plattegrond toe te lichten, eerst zelf proberen! En zo kwamen we er, jawel, geheel zelfstandig (en meteen een beetje oververhit) achter, dat de tweede etage bestemd was voor showrooms van allerlei merken waar we helemaal niet voor kwamen. Een verspild uur verder komen we eindelijk beneden, bij de leuke stands, beetje muziek, gezellige mensen en uiteraard een heleboel mooie merken. Maar Voordat we ECHT gaan struinen EERST koffie. Hmmm inmiddels is het ook al 11:30 en aangezien we 4:30 al naast ons bed stonden vandaag, begint de biologische klok om een lekkere organic lunch te vragen!

Hierover zal ik niet te veel zeggen maar in het kort: we hadden de verkeerde keus gemaakt. Allebei ook. Droog brood en nog meer teleurstellende smaken die wij niet hadden zien aankomen bij het bestellen van een organic Deense lunch a een heleboel euro’s, ha ha!

Goed, inmiddels is de ochtend voorbij en gaan we met goede moed de beurs op! We komen bekende (Modstrom, Dante6) en onbekende merken tegen en praten, vragen, fotograferen en struinen wat af!

modstrom

Bij Dante6 komen we onze vriendin Arlette tegen, zij nodigt ons uit om met het team van Dante6 te dineren in het naastgelegen restaurant. Deze uitnodiging nemen wij graag aan! Eerst nog even opfrissen in ons hotelletje, gelegen in het hipste deel van Kopenhagen (uiteraard!).

hotel

Eenmaal gestrekt op bed voelen wij onze moeie beentjes wel en moeten we echt even moed verzamelen om ons in een kittig Dante6 jurkje te persen en de weg terug te nemen naar het restaurant waar wij mogen gaan genieten van een borrel en een heerlijk diner. Die metro zijn we na 1 ritje vliegveld-hotel natuurlijk wel zat dus voor dit ritje bestellen we een taxi. Bij aankomst rekenden we af en eenmaal binnen begonnen wij rekenwonders ons af te vragen of het wel goed was gegaan? De rit duurde ook veel langer dan ons was verteld? En na het omrekenen (die kl*te kronen ook!!) bleken we minstens het dubbele betaald te hebben…. NAH, dat hadden we natuurlijk niet verwacht in het degelijke Denemarken! Als dat nou gebeurt in Thailand ofzo… in een gammele tuktuk… in een vaag achteraf steegje…. bij een temperatuur van 38 graden Celsius…. met een enorme taalbarri√®re…. maar NEE, het overkomt ons gewoon in Kopenhagen. Nog nooit iemand over gehoord, dus wellicht waren wij de eersten… zagen we er wat onnozel uit… antwoordde ik ook meteen met “Yes we are the first time here we really don’t know the way” en gingen onszelf pas NA het afrekenen en uitstappen pas afvragen of het niet een beetje lang en een beetje veel was? Terwijl de taxichauffeur ons voorbij scheurde, de donkerte van Kopenhagen weer in….

Gelukkig was het de rit dubbel en dwars waard. Wat hebben we een gezellige avond gehad: Dankje Dante6!

dante

Volgende keer vertel ik jullie hoe het ons verder is vergaan tijdens ons eerste buitenlandse bedrijfsuitje….. Word vervolgd! X